02
Oct

Zege ontsnapt PIBO op de buzzer.

PIBO Hoeselt zag op bezoek bij Aarschot in de allerlaatste seconde de overwinning tussen de vingers glippen. De thuisploeg maakte op de buzzer 4-4.

Voor de vierde wedstrijd van het seizoen moest coach Carmelo Nieddu zijn geschorste spits Falke Vandecaetsbeek missen, voor het overige was de groep compleet. Nieuwkomer Sten Beyers kwam bij de kern en Ian Fory, die de eerste drie wedstrijden door een blessure moest missen, was opnieuw fit.

De selectie bestond uit Simon Lambeets, Brenne Brepoels, Arne Lambeets, Ian Fory, Thibeau Dochez, Sam Pieraerts, Vaso Kobachidze, Nigel Gerrits, Sten Beyers en Dimitri Wagemans.

De wedstrijd begon uitstekend voor PIBO, aanvoerder Wagemans pegelde na een goede twee minuten overtuigend de openingstreffer tegen de touwen. Het aantal kansen was vervolgens schaars aan beide zijden, maar zonder veel doelgevaar nam Aarschot wel gaandeweg het commando over. Dat resulteerde halverwege de eerste helft in de 1-1 en zes minuten voor rust volgde ook de 2-1. Fory miste na een knappe dubbelpass met Wagemans de gelijkmaker, maar uiteindelijk volgde toch de 2-2. Op een moment dat werkelijk niemand het nog verwachtte en al richting cafetaria aan het trekken was - er stond nog welgeteld één seconde op de klok - devieerde Gerrits op de buzzer een corner tegen de touwen. Onverhoopt, maar wel een wereld van verschil.

Drie minuten na de pauze kwam PIBO opnieuw op voorsprong. Toen de actie net te lang leek te duren, kon Dochez alsnog de 2-3 binnentikken. In de daaropvolgende actie verscheen Arne Lambeets aan de tweede paal, maar thuisdoelman Vertessen verijdelde met een voortreffelijke save de 2-4.

Aansluitend volgde het gevaar aan de overzijde, Simon Lambeets redde uitstekend, maar de 3-3 viel even later uiteindelijk toch. Luttele seconden na die gelijkmaker was PIBO aan de overzijde dicht bij een nieuwe voorsprong, de paal hield Wagemans van een tweede treffer. Opnieuw naar de overzijde, waar Aarschot tweemaal op een sterke Simon Lambeets botste en ook de lat raakte.

De spanning nam alleen maar toe en met nog zes minuten op de klok kreeg thuisspeler Wouail rood nadat hij het hoofd van Kobachidze had geraakt. Vanuit de tribune was het moeilijk waarneembaar of het ging om een ongelukkig contact in de val of een lichte trapbeweging, maar feit is dat PIBO met een man meer tussen de lijnen kwam. Dat overwicht werd benut, nieuwkomer Beyers tikte de 3-4 binnen.

Met nog een drietal minuten op de klok had PIBO via Lambeets en Dochez tweemaal de mogelijkheid om de partij te beslissen, maar zij hadden al ontzettend veel kilometers afgemaald en misten net dat tikkeltje precisie om de zaak af te maken.

PIBO leek de zege over de streep te gaan trekken, maar in de aller-allerlaatste seconde pegelde thuisaanvoerder Van Kort (gisteren samen met spits Oulichki zeer goed) op de buzzer - net als bij de 2-2 - de 4-4 perfect tegen de touwen. Een mokerslag voor PIBO, dat de driepunter kon ruiken, maar in extremis vrede moest nemen met een gelijkspel. Alles bij mekaar een correcte uitslag na een wedstrijd die door beide ploegen eerder in een definitieve plooi had kunnen gelegd worden, maar vanzelfsprekend een enorme ontgoocheling voor PIBO. Dichter bij een zege kan je niet komen.

Ondanks de late domper was het een wedstrijd die PIBO goede moed moet geven voor het verdere competitieverloop. De partij was niet altijd even academisch met bijwijlen te veel slordigheden, maar zonder aanspeelpunt Vandecaetsbeek zette PIBO zijn voet naast Aarschot, dat een stevige thuisreputatie en flink wat technisch vermogen in huis heeft.

De beloften speelden opnieuw een prima wedstrijd, maar verloren ondanks al het goede voor de vierde keer op rij. PIBO boog een 3-0-achterstand knap om in 3-3 (goals van 2x Vranckx en 1x Vanharen), maar moest uiteindelijk toch het onderspit delven. Aarschot won met 5-3. Onze beloftekern is met veel zestienjarigen de jongste uit de clubgeschiedenis en dat leeftijdsverschil maakt vooralsnog het verschil. Uitstekend spel, goede ingestelheid, kansen creëren, looplijnen: op efficiëntie na zit zowat alles in het spel van onze jonge gasten. Voorlopig maken hun jonge leeftijd en het gebrek aan body nog het onderscheid, maar niemand die eraan twijfelt dat op termijn de vruchten (opnieuw) gaan geplukt worden.