25
Apr

Wedstrijdverslag van vrijdag.


Geprikkeld FULL Hasselt verdiend naar bekerfinale ten koste van PIBO Hoeselt

Als het goed is, mag het ook gezegd worden. Wel, een geprikkeld FULL Hasselt was vrijdagavond ronduit uitstekend en schakelde met overtuiging kampioen PIBO Hoeselt uit op weg naar de finale van de Beker van Limburg: 0-4.

Een week geleden plakten we nog het substantief ‘schlemiel’ op Hasselt, nadat de ambitieuze topklasser op de slotdag van de competitie in eigen huis verloor van Borgloon én ook Eisden-Dorp nog over zich zag wippen. Die woorden spraken het eergevoel van de Hasselaren aan. Abdelhak El Ghaadaoui sleepte en stifte na anderhalve minuut al heerlijk 0-1 op het bord. Hasselt versmachtte PIBO en Halim (na mistasten doelman Lambeets) en Laghzaoui (na een magistrale aanval) diepten uit tot 0-3 na een kwartier. “Niet slecht voor een schlemielige ploeg, hè”, stelde Antwerpenaar El Ghaadaoui. “PIBO speelde verdiend kampioen in tweede klasse, maar vandaag kwamen ze tekort. Wij waren baas. Het contrast met vorige week? Dat heeft met focus te maken. Vandaag was iedereen gebrand om voor die finaleplaats te gaan en te laten zien dat we wel degelijk de beste club van Limburg zijn.”

Ook coach Petros Papanicolaou zag dat het goed was. “Dit is typisch voor ons seizoen, na laagtes weer hoogtes. Vandaag waren we individueel en collectief een maatje te groot. Je kent de uitspraak ‘hard werken wint van talent als talent niet hard werkt’. Wel talent is er genoeg. Als iedereen dan ook nog eens hard werkt, zoals vandaag iederéén deed, zijn we tot heel veel in staat. Vrancken en Halim, die we vorige week misten, vroeg ik een leidersrol op te pakken en veel te coachen. Dat hebben ze prima gedaan. Het was ook tijd voor ons om iets terug te doen voor de club. Na een woelig seizoen hebben de spelers de club de finale geschonken.”

In de kleren

Voor PIBO Hoeselt, dat er niet in slaagde een eerredder te scoren, zit het seizoen erop. “Ik vind niet dat we volledig zijn weggespeeld”, vond PIBO-coach Carmelo Nieddu. “We hadden zeker 1 à 2 goaltjes verdiend. Ik denk aan enkele stilstaande fases, die bal op de lat, de fantastische save van Dries... Voor ons was dit interessant met het oog op volgend seizoen. Vandaag zag je dat we meer killer moeten zijn en dat we meer nodig hebben in de breedte. Het gemis van Thibeau Dochez woog zwaar. We zijn daarmee bezig.”

PIBO zal meerdere transfers moeten doen, want na Wagemans kondigde nu ook Belisia-ploegmaat Falke Vandecaetsbeek zijn vertrek aan. “Ik wil alles op het veld zetten”, bekende de goed spelende spits. “Zowel op het veld als de zaal zette ik een stap vooruit. Ik kan er volgend jaar niet nog één omhoog zetten. Jammer dat ik mijn laatste match verloor? Zeker, we wilden nog iets extra’s na ons geslaagd titelseizoen. Maar Hasselt had meer te verliezen dan wij en dat zag je vanaf de eerste seconde. Ze waren scherper, speelden enkele counters fantastisch uit en wonnen verdiend. Simpel.”

Foto's ©  Boumediene Belbachir

PIBO HOESELT: Simon Lambeets, Arne Lambeets, Fory, Vandecaestbeek, Hex, Kobachidze, Gerrits, Vranckx, Brahmi, Wagemans, Brepoels. FULL HASSELT: Vrancken, Laghzaoui, Bouazil, Maseda, Halim, El Ghaadaoui, Kaddouri, El Mansouri, Oizaz, Mouratidis. DOELPUNTEN: 2’ El Ghaadaoui 0-1, 9’ Halim 0-2, 15’ Laghzaoui 0-3, 38’ El Mansouri 0-4. GELE KAARTEN: Brahmi, Gerrits. SCHEIDSRECHTERS: Celea – Antonissen. TOESCHOUWERS: 200.