26
jan

U21 PIBO voor derde jaar op rij naar halve finale Beker van België!

De U21 van PIBO Hoeselt plaatsten zich gisterenavond na een echte cupmatch tegen ZVK Gelko Eisden-Dorp voor de halve finale van de Beker van België. PIBO leek zegezeker, maar in de laatste minuut ging Eisden-Dorp van 4-2 naar 4-4. Doelman Simon Lambeets, die een grandioze partij speelde, kroonde zich in de strafschoppenserie tot matchwinnaar. 

De PIBO-selectie bestond uit Simon Lambeets, Bjarne Brepoels, Sam Pieraerts, Glenn Vaelen, Darko Vranckx, Thibeau Dochez, Torben Jageneau, Maxime Van de Paer, Thibo Hawinkel en Stijn Lambrix.

Na de knappe zege tegen FT Antwerpen wachtte PIBO opnieuw een stevige tegenstander. ZVK Gelko Eisden-Dorp beschikt over een goede jeugdwerking en draait met de beloften bovenaan mee in eerste nationale. Na een gelijkopgaand wedstrijdbegin nam een stevig georganiseerd Eisden-Dorp de wedstrijd in handen.

PIBO speelde slordig en haalde niet het gebruikelijke niveau. Doelman Lambeets had al enkele schoten gered, maar kon de openingstreffer niet voorkomen. Na een snelle combinatie werd het 0-1. Het voetbal was tijdens de eerste helft niet altijd even verzorgd, maar het tempo en de intensiteit lagen wel erg hoog. Het spel ging voortdurend op en neer en Hawinkel maakte handig de gelijkmaker: 1-1.

De beste scoringsmogelijkheden waren voor de bezoekers, maar Lambeets hield enkele gemaakte doelpunten uit zijn kooi. Net wanneer de ruststand leek vast te liggen, pegelde een bezoekende linkspoot de 1-2 erg fraai en snoeihard binnen. Een verdiende voorsprong voor Eisden-Dorp, dat had verzuimd om met een ruimere en misschien beslissende kloof richting kleedkamer te gaan.

In de tweede helft, die net als voor de pauze aan beide kanten nerveus bleef verlopen, toonde PIBO een ander gelaat. Er werden meer duels gewonnen en de achterstand werd snel weggewerkt. Hawinkel bracht PIBO na een counter langszij: 2-2. Vaelen tikte even later de 3-2 binnen en Van de Paer vlamde op vrije trap de 4-2 tegen de netten. Een tik voor Eisden-Dorp, dat er bleef voor gaan, maar wederom op een uitmuntende PIBO-doelman Lambeets botste.

De kwalificatie leek PIBO niet meer te kunnen ontglippen. Met nog een minuut op de klok leidde PIBO nog steeds met 4-2, maar het ondenkbare gebeurde en de bezoekers maakten tijdens een prangend slot de 4-3 en 4-4.

Strafschoppen moesten beslissen en tijdens die serie trok PIBO aan het langste eind. Voor PIBO bleven Vaelen en Van de Paer feilloos, Lambeets zette na zijn berepartij de kroon op het werk door twee bezoekende strafschoppen te pareren.

De U21 van PIBO Hoeselt gaan voor het derde (!) jaar op rij naar de halve finale van de Beker van België. Daarin neemt PIBO het op tegen Futsal Team Charleroi. Een erg knappe prestatie, die alle lof verdient.

De beelden van de strafschoppenserie verschijnen vanavond op onze Facebookpagina.

Proficiat, gasten !!!