08
dec

U21 PIBO bekeren voort na topzege tegen Antwerpen!

De U21 van PIBO Hoeselt schakelden gisterenavond bekerhouder FT Antwerpen uit in de Beker van België. PIBO won na een erg leuke en hoogstaande partij met 6-2. De wedstrijd was een heruitgave van de finale van vorig seizoen.

Het verhaal van de PIBO-jeugd is intussen lang gekend: PIBO Hoeselt trekt al jaren voluit de kaart van de jeugd en staat dit seizoen met een piepjonge A-kern tussen de lijnen. De gemiddelde leeftijd is twintig jaar. Zonder ouderdomsdeken Joost Mignolet, gisteren aandachtig toeschouwer, zakt de gemiddelde leeftijd naar negentien jaar.

Door die bewuste keuze voor de jeugd speelde PIBO gisteren met de vertrouwde namen en nagenoeg de kern die wekelijks in tweede nationale aantreedt. Enkel Lambeets, Mignolet en doelman Decoster overschrijden de U21-leeftijdsgrens.

Ook tegenstander FT Antwerpen draagt de jeugdwerking hoog in het vaandel en dat vertaalt zich in het klassement. De U21 van Antwerpen staan in de competitie overtuigend met 27 op 27 aan de leiding. Vorig seizoen moest PIBO in de finale met 3-1 de duimen leggen voor FTA. De bezoekers misten gisteren enkele pionnen, maar beschikten nog steeds over een uitstekend team. 

Het werd een zeer genietbare partij aan een fameus tempo, waarin PIBO op voorsprong kwam via Vaelen: 1-0. Hawinkel miste nadien de kans op 2-0, waarna Antwerpen counterde en ook een dot van een kans op 1-1 liet liggen. Het spel ging razendsnel op en af en PIBO vergrootte de voorsprong via Hawinkel: 2-0 was de ruststand.

Na de pauze maakte Antwerpen binnen de minuut de aansluitingstreffer, maar PIBO nam meteen het commando over. In enkele minuten tijd werd de wedstrijd beslist. De 3-1 van Dochez kwam er na een prachtige combinatie en Hawinkel zorgde een minuut later voor 4-1. PIBO acteerde op een hoog niveau en dat was ook nodig tegen een prima tegenstrever.

Drie minuten na de 4-1 deed Vaelen de boeken dicht, hij duwde aan de tweede paal de 5-1 binnen. Antwerpen probeerde het tij nog te keren met een meevoetballende doelman. Die aanpak resulteerde in de 5-2, maar verder kwamen de bezoekers niet meer. Na een geniale ingeving en assist van Hawinkel tekende Van de Paer voor de 6-2-eindstand en de verdiende kwalificatie.

Na afloop kwamen Cédric Schraepen, de beloftecoach die gisteren met Geert Lambeets het team onder zijn hoede nam, en Thibo Hawinkel voor de camera van Sportbeat TV. Alle reacties en wedstrijdbeelden worden gedeeld op onze Facebookpagina.

Proficiat, boys!