03
apr

U21 naar finale Beker van België !!!

De U21 van PIBO Hoeselt plaatsten zich maandagavond voor de eerste keer in de clubgeschiedenis voor de finale van de Beker van België. PIBO hield het hoofd koel tijdens een intense cupmatch en won in het Henegouwse Frasnes verdiend met 4-8. In de finale wacht FT Antwerpen.

Net als vorig seizoen bereikten de U21 van PIBO de halve finale van de Beker van België. Vorig jaar moest PIBO nipt de duimen leggen voor Morlanwelz, gisterenavond maakte een dertigtal supporters de verplaatsing mee naar Frasnes, niet ver van de Franse grens. 

Het trainersduo Luc Dochez en Geert Lambeets kon beschikken over een ruime selectie, die al anderhalve maand lang voltallig was op de zaterdagtrainingen: Joris Jans, Simon Lambeets, Merten Boyen, Arne Lambeets, Maxime Van de Paer, Torben Jageneau, Stijn Lambrix, Thibeau Dochez, Glenn Vaelen, Nicolas Robeyns, Thibo Hawinkel, Sam Pieraerts en Darko Vranckx. "Bij Frasnes zijn het de verwachte namen", knipoogde T1 Raf Verjans, nadat hij het wedstrijdblad onder de loep had genomen. Net als bij PIBO telde de selectie van Frasnes verscheidene U21'ers die volop meedraaien in tweede nationale.

Voordien was bij de aankomst snel duidelijk geworden dat de erg kleine sporthal en spekgladde vloer mee voor een stevige bekermatch zouden zorgen. Zo geschiedde, maar ondanks de pittige start van Frasnes was het wedstrijdbegin voor een goed pressend PIBO. Lambeets stak tweemaal de neus aan het venster, maar ook de thuisploeg kwam opzetten. Een stevige pegel belandde tegen de paal en een grote kans werd niet binnengetikt.

Aan de overzijde was het wel kassa: Hawinkel passeerde aan de zijlijn zijn tegenstrever en schoot in minuut acht de openingstreffer perfect binnen. PIBO duwde met veel druk door en Vaelen verdubbelde twee minuten later de score. Hij maakte zijn linkerbeen vrij en schoot keihard in de bovenhoek: 0-2 na twee knappe goals. In een hoog tempo bleef Frasnes ervoor gaan en ook PIBO trok de voet niet terug. Door die intensiteit volgden de vele duels, stevige fouten en tackles elkaar in sneltempo op. 

Halverwege de eerste helft maakte de thuisploeg de aansluitingstreffer, maar uiteindelijk kon PIBO toch met een dubbele bonus richting kleedkamer. Dochez plukte een verre uitworp van Jans schitterend uit de lucht en duwde de 1-3 door het kleinst mogelijke gaatje. Vaelen had de score zelfs nog tot 1-4 kunnen opdrijven, maar zijn schot werd in laatste instantie geblokt.

PIBO begon ook sterk aan de tweede helft en maakte meteen 1-4, het mooiste doelpunt van de avond. Na een vlotte combinatie via Vaelen en Hawinkel vond Lambeets met een topassist Dochez. De 16-jarige wittekop dook op het juiste moment op aan de tweede paal en prikte binnen. In de daaropvolgende drie minuten legde Vaelen met twee doelpunten de wedstrijd in een beslissende plooi. Na een corner week zijn schot licht af (1-5) en via een snelle counter werd het 1-6. 

Ondanks de ruime voorsprong bleef de spanning voelbaar. Iedere PIBO'er bleef zich de longen uit het lijf lopen en ook Frasnes, dat weigerde het finaleticket zomaar cadeau te geven, bleef gas geven. Na een erg mooie assist en kopbal werd het 2-6, maar een minuut later counterde PIBO opnieuw voortreffelijk en duwde Lambrix de 2-7 binnen. Frasnes kwam nog terug tot 4-7 en in de laatste minuut legde Hawinkel de 4-8 eindstand vast.

Een geweldige teamprestatie van de U21 van Luc Dochez en Geert Lambeets, die alleen maar lof hebben voor de prestatie van de jonge gasten. "Iedereen speelde een heel volwassen wedstrijd en dat was niet evident in deze omstandigheden: een heel kleine sporthal met een gladde vloer, veel lawaai en nog meer duels", zeggen beiden.

"Toch hielden we in een snelle wedstrijd grotendeels de controle en stonden we positioneel zeer goed. De jongens straalden maturiteit uit, liepen zich het licht uit en gaan verdiend naar de finale. Dat is een fijne beloning voor de vele trainingsuren van de voorbije weken. Ook daar verdienen de gasten alle complimenten voor: na een vrijdagavondwedstrijd stonden ze er iedere zaterdagvoormiddag opnieuw. Iedereen was altijd aanwezig. We gaan genieten van de finale, op naar een mooie PIBO-dag."

Tijdens de terugrit werden de festiviteiten ingezet en bij aankomst in Hoeselt wachtte nog een lange feestnacht voor de jonge PIBO-bende. Afgaande op het drankgebruik in Frasnes en in de bus - per één bestellen werd door sommigen beschouwd als tijdsverlies - is het vermoeden groot dat spelers met de initialen M.B. een zware dinsdag voor de boeg hebben.

Tot slot: alle details over de finale volgen snel.

Proficiat, mannen !!!