08
jan

U14 winnen na spannende partij.

De U14 van coach Herman Brepoels brachten de verplaatsing naar ZVC Panna Tongeren tot een goed einde. PIBO won met 2-4.

Omdat de heenrondecompetities voor Nieuwjaar eindigden, startte de nieuwe U14-ploeg zondag aan een nieuwe competitiedeel. 

PIBO speelde met - boven vlnr - Alexander Tóth, Simon Hendrix, Viktor Rosvelds, Ybe Vanderhoeft, Vaso Kobachidze, Brenne Brepoels en - onder vlnr - Siebe Biesmans, Will Wijnants, Nathan Thibeau en Tommie Driesen.

PIBO speelde met een goede organisatie en kende een meer dan degelijk wedstrijdbegin. Na een tegenaanval werd de openingstreffer aan de tweede paal binnengetikt. De U14 bleven attent en verdubbelden even later de voorsprong: 0-2.

Ondanks de achterstand nam ZVC Panna Tongeren de wedstrijd met hoge druk in handen en volgden verscheidene scoringsmogelijkheden. Die werden niet benut, ook niet toen de thuisploeg een strafschop kreeg. De PIBO-doelman redde knap.

In een geanimeerde tweede helft probeerde PIBO in de omschakeling tegen te prikken, maar na balverlies viel de aansluitingstreffer: 1-2. Vervolgens kregen de U14 enkele grote kansen, één daarvan werd mooi afgewerkt: 1-3.

ZVC Panna Tongeren bleef ervoor gaan, kreeg kansen en maakte na herhaaldelijk proberen de 2-3. In een spannende slotfase, waarin het doelpunt aan beide kanten kon vallen, beslisten de U14 de partij met een prachtige lobbal.

"Dit is een leuke overwinning voor de nieuw samengestelde ploeg", zegt Herman Brepoels. "We speelden tegen een goed team, het was een spannende partij. De jongens deden het prima en maakten de wedstrijd verstandig vol."