13
okt

Super Friday: alle ploegen winnen, PIBO klopt Hoei met 14-2!

PIBO Hoeselt kende een geslaagde vrijdagavond: een gretig PIBO won met 14-2 tegen Hoei, nadat de satellietploeg (6-3) en beloften (4-1) het goede voorbeeld hadden gegeven.

Het team van Geert Lambeets speelde voor de derde maal dit seizoen in eigen huis. Tegenstander was FC Inter Hoei, een van de weinige nieuwkomers in tweede nationale. De wedstrijdbal werd geschonken door Renzo, uitbater van Aux Ecuries de la Reine in Stoumont, waar PIBO al vijftien jaar op weekend trekt. 

PIBO begon vol overgave aan de partij en zag die aanvalsdrang meteen beloond. Rode Ridder Vaelen tekende na twee minuten voor 1-0 en 2-0. Een groot verschil met vorige week, toen PIBO ook prima begon, maar enkele opgelegde kansen liet liggen. Ditmaal was de efficiëntie er wel en PIBO stoomde door. Dochez (3-0), Van de Paer (4-0), Mignolet (5-0), Hawinkel (6-0) en Van de Paer (7-0) zorgden voor de 7-0 ruststand.

Ook in de overbodige tweede helft bleef PIBO enthousiast zaalvoetballen en volgden opnieuw enkele mooi uitgespeelde doelpunten. Lambeets (8-0), Vaelen (9-0), Vaelen (10-0), Van de Paer (11-0), Jageneau (12-1), Van de Paer (13-1) en Van de Paer (14-2) zorgden voor de ruime 14-2-overwinning.

De verjongde satellietploeg had de avond succesvol geopend. Boca's Veldwezelt werd met 6-3 over de knie gelegd. Jarne Swennen scoorde driemaal. "De eerste hattrick uit de geschiedenis van de familie Swennen", klonk het bij PIBO's Commercieel Directeur senior Joeri Swennen. Niels Put, Jeroen Put en Michiel Steegen waren de andere doelpuntenmakers.

Ook de beloften wonnen hun partij, Hoei werd met 4-1 verslagen. De jonge PIBO-bende, ditmaal gecoacht door Cédric Schraepen, speelde een sterke wedstrijd en had de hele wedstrijd de controle. Lambrix maakte vroeg in de wedstrijd 1-0 en 2-0. De bezoekers, die in de eerste helft amper een kans konden afdwingen, kwamen met een afgeweken afstandsschot toch terug in de wedstrijd: 2-1. Vranckx (3-1) en Cuypers (4-1) legden de eindstand vast.

Eén avond met drie wedstrijden en negen punten = Super Friday!