04
Oct

Sten Beyers nieuwe PIBO'er.

Afgelopen woensdag trainde hij voor het eerst mee, vrijdag scheelde het één seconde of hij was meteen matchwinnaar. Sten Beyers (27) is voortaan een PIBO’er en geeft de selectie van coach Nieddu meer mogelijkheden. “Ik ben ervan overtuigd dat deze stap de beste keuze is die ik kon maken”, zegt hij.

De meegereisde supporters konden in Aarschot al kennismaken met Beyers, vrijdag volgt zijn thuisdebuut in sporthal Ter Kommen. Beyers’ transfer kwam tot stand toen zijn vorige team ZVC All Blacks uit Berlaar enkele weken geleden ophield te bestaan. “We speelden in eerste nationale van de BZVB, maar kenden geen voorbereiding en nadat de eerste twee wedstrijden forfait werd gegeven, werd de stekker eruit getrokken. Dat zorgt ervoor dat ik nog in het juiste ritme moet komen”, zegt PIBO’s kersverse linkspoot, bij wie het zaalvoetbal in de genen zit. Vader Herman was namelijk jarenlang een van ’s lands toonaangevende zaalvoetballers, speelde drie WK’s en werd driemaal verkozen tot speler van het jaar.

“Ik moest op zoek naar een nieuwe ploeg en kwam via mijn vader met Carmelo in contact. PIBO wilde me er echt graag bij, ik merkte veel vertrouwen van de club en de trainer. Ik wou enorm graag met Carmelo werken om beter te worden en koos daarom overtuigend voor PIBO. Dit is de beste keuze.”

Beyers maakte vrijdag zijn eerste minuten. Was het verschil groot met het zaalvoetbal in de BZVB? “Ook al is in de BZVB qua duels tegenwoordig meer toegestaan dan vroeger, toch merkte ik vrijdag dat het in de KBVB harder en sneller gaat. Het klinkt misschien vreemd, want op papier is dit zogezegd een niveau lager, maar dit is duidelijk een stap omhoog. De snelheid van uitvoering ligt hoger en de tegenstrever zit korter erop. Uiteraard kon het in de BZBV ook snel over en weer gaan, maar het verschil is dat het vrijdag de hele wedstrijd aan een hoog tempo op en af ging. Dat is even wennen, maar ik ben een speler die zich vrij snel aanpast”, verduidelijkt Beyers, die als koerier werkzaam is bij Febelco.

“Omdat ik nog maar één training in de benen had en uiteraard nog niet alle looplijnen en stilstaande fases ken, ging ik zonder specifieke verwachtingen mee naar Aarschot. Ik wilde mijn kans grijpen zodra ik die zou krijgen, maar als ik nog geen speelminuten had gekregen, was dat ook begrijpelijk geweest. Ik denk dat mijn eerste minuten redelijk goed liepen, mijn doelpunt was een kopie van de woensdagtraining. Uiteraard was het mooi geweest indien het 3-4 was gebleven, maar helaas duurde de wedstrijd één seconde te lang.”

Wie de naam van onze recentste aanwinst intikt op Google, kan er niet naast kijken: Beyers is niet alleen zaalvoetballer, maar staat als dj Captive ook achter de draaitafel. Dat bracht hem zelfs tot optredens op Tomorrowland en in discotheek Wall, een van de befaamde trekpleisters in Miami. “Dat waren inderdaad unieke ervaringen waar ik uren kan over vertellen, maar al die activiteit is door corona volledig stilgevallen. Ik produce zelf housemuziek en ben er graag mee bezig, maar het voetbal gaat voor.”

‘Mijn focus ligt volledig op PIBO. De club geeft me de tijd om te groeien, ik zal er alles aan doen om iets bij te brengen en trachten er een topseizoen van te maken.”