14
apr

Piepjong PIBO pakt knappe driepunter tegen Lummen.

Na een spektakelrijk doelpuntenverloop won een piepjong PIBO Hoeselt verdiend met 8-6 tegen Los Leones Lummen.

Coach Raf Verjans moest aanvoerder Wagemans missen door schorsing en zag ook zijn twee doelmannen afhaken. Door de afwezigheid van Vandecaetsbeek (knie) en Jans (rug) maakte de 16-jarige Simon Lambeets zijn debuut in tweede nationale.

De kern bestond uit Simon Lambeets, Michaël Put, Arne Lambeets, Stijn Lambrix, Glenn Vaelen, Thibeau Dochez, Brecht Cosemans, Nicolas Robeyns, Yassin Halim en Thibo Hawinkel.

De bezoekers openden na twee minuten de score, Vaelen maakte vijf minuten later de gelijkmaker. Lummen liep uit naar 1-4, maar Dochez (2-4), Vaelen (3-4) en Lambeets (4-4) zorgden voor de 4-4 ruststand.

Ook in de tweede helft bleef het scoreverloop gelijkopgaand. De bezoekers kwamen tweemaal op voorsprong, maar Vaelen (5-5, 6-6, 7-6) loodste zijn team met zijn derde, vierde en vijfde doelpunt van de avond erop en erover. Hawinkel legde met zijn 40ste doelpunt van het seizoen de 8-6 eindstand vast.

"Dit is een heel mooie zege, want we speelden met onze U21", lacht coach Raf Verjans. Zijn stelling klopt, want op de ervaren Halim en Cosemans na, was de gemiddelde leeftijd van de PIBO-kern gisterenavond achttien jaar. 

"Met een grote dosis jong enthousiasme hebben we de zege over de streep getrokken. De overwinning is absoluut verdiend, daar valt niets op af te dingen. We kenden tien mindere minuten, maar hadden voor het overige de partij in handen. Er werden soms jeugdige fouten gemaakt, maar dat is volkomen normaal. De jongens gingen er volle bak voor en werden ervoor beloond. Simon groeide, net als de hele ploeg, naarmate de wedstrijd vorderde en speelde een prima tweede helft."

De wedstrijd van de beloften ging niet door, Lummen moest door personeelstekort forfait geven.

De satellietploeg won met 5-2 tegen ZVC Saint-Jean Tongeren. Pieraerts (3x), Janssens (1x) en Leysen (1x) maakten de doelpunten.