21
apr

PIBO wint slotwedstrijd met 15-4, Hawinkel reekstopschutter!

PIBO Hoeselt sloot het seizoen af met een klinkende 15-4 overwinning tegen Koersel. Thibo Hawinkel scoorde zevenmaal en kroonde zich met 47 doelpunten in in extremis tot cotopschutter van de reeks.

Voor het team van Raf Verjans stond er niet meer veel op het spel, een overwinning zou een zesde plaats opleveren en zo geschiedde. Die plek heeft PIBO te danken aan een stevige eindsprint, die na Nieuwjaar werd ingezet. PIBO kende een moeizaam competitiebegin met veel geblesseerden, maar na de jaarwisseling kwam de motor op gang. De overwinning van gisterenavond zorgde voor een fameuze 24 op 27 in de laatste negen wedstrijden.

Voor aanvang van de wedstrijd werden Dimitri Wagemans, Lennert Vandecaetsbeek en Yassin Halim bedankt voor vele trouwe jaren in het PIBO-shirt. Wagemans en Vandecaetsbeek groeiden als echte jeugdproducten uit tot de absolute sterkhouders van onze club en ook Halim was met zijn balvastheid vijf seizoenen lang een cruciale pion in het spel van Raf Verjans.

GC Frank De Gruyter overhandigde het trio hun ingekaderd shirt van dit seizoen.

De slotpartij tegen Koersel lag met een ruime voorsprong al snel in een beslissende plooi. Lambeets (1-0), Cosemans (2-0), Cosemans (3-0), Cosemans (4-0), Hawinkel (5-0), Hawinkel (6-1), Wagemans (7-2) en Vaelen (8-2) zorgden voor de ruststand.

Na de pauze kenden de aanvallen van PIBO Hoeselt slechts één eindstation: Thibo Hawinkel. Zijn ploeggenoten gunden Hawinkel de titel van topschutter in tweede nationale, maar daarvoor moest hij wel nog vol aan de bak. Hawinkel en zijn makkers slaagden in hun opzet, want de jonge PIBO-aanvaller scoorde na de pauze nog vijfmaal, waardoor hij het seizoen - net als Niels Willems van kampioen Beverlo - afsluit met maar liefst 47 doelpunten en de titel van reekstopschutter. Een schitterende prestatie van Hawinkel, die vorig seizoen ook al meedraaide in het team van Raf Verjans, maar ook nog zijn minuten maakte bij de beloften. Deze jaargang groeide Hawinkel uit tot de aanvalsleider van PIBO Hoeselt.

In de tweede helft waren de doelpuntenmakers Hawinkel (9-2), Lambrix (10-3), Cosemans (11-3), Hawinkel (12-3), Hawinkel (13-3), Hawinkel (14-4) en Hawinkel (15-4).

Een mooie afsluiter voor de groep van Raf Verjans, die steeds hechter werd naarmate het seizoen vorderde en er een knap seizoenseinde van maakte.

De beloften wonnen na een leuke wedstrijd met 5-4. Boyen (1-0), Pieraerts (2-0), Dochez (3-1), Dochez (4-1) en Van de Paer (5-1) maakten de doelpunten.

PIBO S klopte Futsal Kortessem met 9-3. Peirsman (1-0), Tibau (2-1), Dochez L. (3-1), Janssens (4-1), Put (5-1), Peirsman (6-2), Boyen (7-2), Boyen (8-2) en Put (9-2) waren de doelpuntenmakers.