21
Dec

PIBO wint in Meeuwen en sluit heenronde af als coleider!

PIBO Hoeselt sluit de heenronde af op een gedeelde eerste plaats na een 2-3-overwinning in Meeuwen!

Coach Nieddu moest het gisteren doen zonder de geblesseerden Fory en Pieraerts, die vermoedelijk voor lange tijd buiten strijd is. Hij zag zijn ploeg tien sterke openingsminuten spelen en de match volledig in handen nemen. Dat werd vertaald in een verdiende 0-3-voorsprong na doelpunten van Gerrits (0-1), Vandecaetsbeek (0-2) en opnieuw Gerrits (0-3). Meeuwen kwam gaandeweg terug in de wedstrijd, PIBO werd slordiger en de thuisploeg zorgde voor een 2-3-ruststand.

Na de pauze bleef de spanning voelbaar, volgden volop kansen aan beide zijden, maar ontbrak telkens de precisie en bij PIBO ogenschijnlijk ook de frisheid om nog het verschil te maken. Wonder boven wonder werd er niet meer gescoord. Nauwelijks te geloven dat de ruststand ook de eindstand werd, maar voor PIBO volstond dat om de zege over de streep te trekken. Een deugddoende overwinning, wetende dat een bezoek aan Meeuwen steevast een van PIBO’s moeilijkste verplaatsingen is.

Exact halverwege de competitie doet het herfstrapport van PIBO veel plezier: PIBO en FT Borgerhout delen de eerste plaats met 28 op 33. PIBO liet enkel punten liggen in de openingswedstrijd (verlies in Houthalen) en op bezoek bij Aarschot (gelijkspel op de buzzer).

In 2022 volgt een ongetwijfeld zeer pittige terugronde, maar vooraleer we daaraan beginnen, volgt voor onze spelers en technische staf een verdiende rustperiode. Dat geldt ook voor de beloften, die aan een straffe reeks bezig zijn. Onze piepjonge U21 startte het seizoen met een vertekende 0 op 12 en pakte nadien, net als de A-ploeg, zeven overwinningen op rij. Gisteren won de jeunesse van PIBO met 1-8. De satellietploeg versloeg vrijdag ZVC United Wellen met 7-5.