17
nov

PIBO verliest na doelpuntenkermis in Koersel.

PIBO Hoeselt verloor gisteren na een knotsgek scoreverloop en kansenfestival met 9-7 in Koersel. Het team van Geert Lambeets boog een 4-1-achterstand om in een 4-7-voorsprong, maar kon die niet vasthouden.

De jonge PIBO-selectie zag eruit zoals tijdens alle voorgaande wedstrijden, enkel de geschorste Arne Lambeets ontbrak. De namen: Jordi Decoster, Simon Lambeets, Joost Mignolet, Stijn Lambrix, Glenn Vaelen, Thibeau Dochez, Maxime Van de Paer, Darko Vranckx, Thibo Hawinkel en Torben Jageneau.

Koersel begon als een sneltrein aan de wedstrijd en overdonderde PIBO, dat niet attent genoeg verdedigde. De thuisploeg profiteerde, stond na twee minuten 2-0 op voorsprong en creeërde kansen bij de vleet.

Gaandeweg kwam PIBO in de wedstrijd: Lambrix zag zijn bal van de lijn gekeerd en Vaelen kon niet benutten na een assist van Hawinkel. Uiteindelijk volgde toch de aansluitingstreffer: Van de Paer trapte een strafschop hard in de bovenhoek, 2-1. Koersel maakte echter snel 3-1 en de 4-1 werd met een grote strik weggegeven. 

Daarmee leek de wedstrijd al vroeg in een zo goed als definitieve plooi te liggen, maar PIBO kwam boven water. Het wedstrijdbegin was ondermaats, maar de laatste acht minuten voor de pauze speelde de ploeg van Geert Lambeets voortreffelijk zaalvoetbal. Na een prachtcombinatie over de volledige as van het veld duwde Dochez de 4-2 binnen. Hawinkel miste eerst nog een opgelegde kans op 4-3, maar even later volgde die treffer toch: Van de Paer knalde een tienmeter keihard tegen de touwen. 

PIBO zat opnieuw volledig in de wedstrijd en de toeschouwers kregen de kansen nog amper geteld. Van de Paer kwam dicht bij de gelijkmaker, aan de overkant trof Koersel de paal en opnieuw aan de overkant vond Hawinkel na een knappe flits de doelman op zijn weg. Uitstel bleek geen afstel, Van de Paer legde na een counter de 4-4 beheerst binnen. Dat leek na een intense eerste helft ook de ruststand te zullen worden, maar na een topactie van Hawinkel trof Vaelen raak (4-5) en kon PIBO zelfs met een voorsprong richting kleedkamer.

De tweede helft was amper op gang gefloten, toen PIBO de voorsprong had vergroot: Hawinkel tekende voor 4-6. PIBO zat in de goede flow van het einde van de eerste helft en Dochez zorgde na een be-re-sterke actie, waarin hij gedurende twee minuten alles en iedereen domineerde, voor 4-7. 

Koersel gaf zich niet gewonnen en kwam terug tot 5-7. De sterke periode van PIBO kreeg een knauw en er werd niet goed verdedigd. De thuisploeg, die tot gisteren zes punten telde en daarmee onder zijn waarde geklasseerd lijkt te staan, geloofde er opnieuw in en maakte de aansluitingstreffer: 6-7. De 7-7 liet niet lang op zich wachten. Het nummer 12, bij momenten een attractie met zijn dribbels, haalde de toverstok boven en knalde hard in het dak van het doel.

PIBO was het noorden kwijt, maar kreeg desondanks toch nog scoringsmogelijkheden. Intussen durfden de toeschouwers hun geld allang niet meer inzetten op één van beide ploegen. Het wedstrijdverloop schoot met hoogtes en laagtes en niet altijd academisch zaalvoetbal alle kanten uit en beide teams hadden de wedstrijd allang kunnen beslissen. Uiteindelijk trok de thuisploeg met nog twee treffers aan het langste eind. In het absolute slot kreeg Hawinkel na protest zijn tweede geel. Hij is geschorst tegen Onbetong UKM Tongeren.

Jammerlijk puntenverlies voor PIBO in een partij die zelfs na een 4-1-achterstand had kunnen gewonnen worden. Op basis van de laatste tien minuten moet de hand vooral in eigen boezem gestoken worden.