06
okt

PIBO verliest met vertekende cijfers in Wellen.

PIBO Hoeselt verloor vrijdagavond met vertekende 6-2-cijfers in Wellen. PIBO speelde een prima eerste helft, maar liet enkele huizenhoge kansen liggen. Wellen was efficiënter en besliste de partij in vijf minuten.

Coach Geert Lambeets kon rekenen op het gros van zijn vertrouwde namen: Jordi Decoster, Bjarne Brepoels, Arne Lambeets, Joost Mignolet, Stijn Lambrix, Glenn Vaelen, Darko Vranckx, Thibeau Dochez, Maxime Van de Paer, Thibo Hawinkel en Torben Jageneau.

PIBO begon uitstekend aan de partij en verzuimde om reeds in de openingsminuut op voorsprong te komen. Na een goede steal legde Hawinkel panklaar voor Vaelen, maar die trof de paal. Aan de overzijde was Mignolet bij de pinken met een ultieme tackle.

Een jong PIBO bleef het goed doen en kreeg opnieuw een flinke scoringsmogelijkheid: Hawinkel kroop weer in de rol van aangever, Mignolet trapte naast. Even later leek PIBO met drie tegen één alweer op weg naar de openingstreffer, maar ook de derde grote kans werd gemist. 

Wie niet scoort, krijgt vaak het deksel op de neus en dat cliché werd bevestigd. Wellen gaf een les in efficiëntie en opende de score: 1-0. Ondanks die domper bleef PIBO in de match zitten. Vaelen haalde twee keer stevig uit, maar de Wellen-doelman had evenveel saves in huis. Het zouden niet zijn laatste straffe reddingen van de avond zijn. Aan de overkant acteerde ook Decoster op hoog niveau, hij voorkwam de 2-0.

PIBO ging op zoek naar de gelijkmaker. Dochez vlamde richting bovenhoek, maar de Wellen-doelman voorkwam de 1-1. De ruststand leek 1-0 te worden, maar in de drie minuten voor de pauze deed Wellen de boeken dicht. PIBO verdedigde niet alert genoeg en de thuisploeg liep uit naar 3-0. Meteen daarna kreeg Vaelen rood, nadat hij zich na duw- en trekwerk licht gerevancheerd had. 

Door die uitsluiting moest PIBO de tweede helft met een man minder starten. Vijf seconden voordat de vierde veldspeler opnieuw tussen de lijnen mocht komen, werd het 4-0, Lambrix had pech toen hij de bal ongelukkig in eigen doel devieerde. Daarmee was de wedstrijd helemaal gespeeld en was de tweede helft een maat voor niets. Wellen speelde de wedstrijd op ervaring uit.

PIBO bleef er tussendoor nog voor gaan, maar het wilde allemaal net niet lukken. Lambeets pegelde op de lat en de Wellen-doelman ranselde nog enkele gemaakte doelpunten uit zijn kooi. Decoster etaleerde enkele keren zijn kunnen, maar hij kon de 5-0 niet voorkomen. In het slot maakte Wellen nog de 6-0 en kon PIBO alsnog scoren. Van de Paer zorgde met een afgeweken bal voor 6-1 en en tekende vlak voor affluiten voor de 6-2-eindstand.