12
jan

PIBO verliest bij leider Beverlo na 1-5-voorsprong.

PIBO Hoeselt moest vrijdagavond een bittere pil slikken: het team van Geert Lambeets leidde bij koploper Beverlo aan de rust met een straffe 1-5-voorsprong, maar kon die niet vasthouden. De thuisploeg won uiteindelijk met 8-5.

De selectie van PIBO bestond uit de vertrouwde namen: Jordi Decoster, Simon Lambeets, Arne Lambeets, Joost Mignolet, Stijn Lambrix, Glenn Vaelen, Thibeau Dochez, Sam Pieraerts, Maxime Van de Paer en Thibo Hawinkel.

PIBO stond voor een lastige verplaatsing naar ZVC United Beverlo, dat vorig seizoen kampioen werd en ervoor koos om niet te promoveren. Ook dit seizoen zijn de cijfers van Beverlo indrukwekkend. Voor aanvang van het duel tegen PIBO stond het ongeslagen Beverlo aan de leiding met 34 op 36.

Het jonge PIBO begon zonder schroom aan de partij, zette stevig druk en speelde prima zaalvoetbal. Lambeets opende na vijf minuten de score (0-1) en Van de Paer verdubbelde een minuut later de voorsprong: 0-2. Ook Beverlo kreeg kansen, maar die werden niet benut en Decoster stond pal. PIBO was efficiënter: Vaelen tekende voor de 0-3 en Van de Paer (1-4) en Hawinkel (1-5) zorgden met twee treffers vlak voor de pauze voor een ruime voorsprong.

Ook het begin van de tweede helft was goed van PIBO. Het spel ging op en af en Beverlo maakte via vrije trap 2-5. PIBO kreeg vervolgens twee flinke scoringsmogelijkheden op de allicht beslissende 2-6, maar de paal belette de definitieve kloof. Halverwege de tweede helft viel het doelpunt aan de overzijde (3-5). Die treffer bleek het keerpunt van de wedstrijd. Beverlo kreeg een boost en PIBO, dat door de intense manier van spelen al veel krachten had verbruikt, was het noorden kwijt. In een mum van tijd werd het 4-5 en 5-5 en was alles te herdoen.

Met nog drieëneenhalve minuut op de klok kwam Beverlo voor de eerste maal op voorsprong. PIBO ging nog vol voor puntenwinst, creëerde mogelijkheden en kreeg vijftig seconden voor het einde een reuzekans op 6-6, maar de drie punten zouden in Beverlo blijven. In de laatste dertig seconden profiteerde de thuisploeg van PIBO's meevoetballende doelman, de 7-5 en 8-5 zijn louter voor de statistieken.

Een doodjammere nederlaag na dertig uitstekende minuten van PIBO, waarna Beverlo in vijf minuten volledig terugkwam. De volgende competitiewestrijd vindt plaats op 1 februari. Dan maakt PIBO de verplaatsing naar Hoei.

De beloften speelden 3-3-gelijk. Sam Pieraerts maakte een hattrick.

De satellietploeg boekte een fraaie 1-4-overwinning bij ZVC Eigenbilzen S. Jeroen Put (3x) en Bjarne Brepoels (1x) waren de doelpuntenmakers.