23
Sep

PIBO S uitgebekerd ondanks prima prestatie.

Het bekeravontuur van PIBO S zit erop na een 5-3-nederlaag tegen eersteprovincialer ZVC Boca's Borlo.

De jongens van PIBO S maakten woensdagavond de verplaatsing naar Montenaken, waar zij het voor de Beker van Limburg opnamen tegen eersteprovincialer ZVC Boca’s Borlo.
 
Ze beschikten slechts over een beperkte kern: Bjarne Brepoels, Niels Moesen, Michiel Steegen, Oscar Ackermann, Luca Cinti en Merten Boyen. Wouter Coenegrachts trok als T1 ook zijn schoenen aan omdat coach Swennen ontbrak. Met nog vijf andere afwezigen wachtte PIBO een moeilijke opdracht.
 
 
Ondanks dat de tegenstander twee reeksen hoger bovenaan staat, speelde PIBO S met lef. Een goed blok zorgde voor weinig kansen voor de tegenstander. Brepoels voorkwam de kansen die er toch waren en hield zijn doel proper. Dat resulteerde in een 0-0 gedurende de eerste vijftien minuten. Ook kregen onze jongens zelf de mogelijkheid om de openingstreffer te maken, maar kwamen ze net tekort voor doel. De thuisploeg slaagde er nadien toch in om twee keer door het Hoeseltse blok te komen, wat resulteerde in een 2-0-ruststand. 
 
De jongens van PIBO kwamen goed uit de rust en voetbalden even scherp als ervoor. Dit keer werden hun aanvallende impulsen wel beloond. Na een mooie counter kon Steegen de 2-1 heerlijk over de Boca’s-doelman wippen. PIBO rook zijn kans en nam de wedstrijd nu zelf in handen. Ackermann volgde uitstekend aan de tweede paal en tikte de bal eenvoudig binnen: 2-2. De thuisploeg kroop naar achter PIBO en bleef goed aanvallen en de bal rondtikken.
 
Nadien sloop de vermoeidheid in de ploeg. Op korte tijd scoorde de thuisploeg opnieuw tweemaal en werd de stand 4-2. PIBO moest zijn meerdere erkennen, maar Boyen kon desondanks na een prachtige counter de 4-3 nog binnenwerken. Er was nog hoop, maar het mocht niet zijn. In de laatste minuut trapte Boca’s de 5-3 binnen en zo bleef PIBO met lege handen achter. Toch keerden ze met een opgeheven hoofd terug naar Hoeselt, want de manier waarop de wedstrijd werd gespeeld smaakt naar meer. Ook de tegenstander erkende dat PIBO een zeer degelijke match speelde. 
 
De volgende wedstrijd van PIBO S is op 8 oktober, wanneer ze thuis spelen tegen ZVC Schulen.