27
okt

PIBO pakt 9 op 9!

PIBO Hoeselt is in goede doen. Het team van Geert Lambeets klopte United '76 Schoten, de tweede in de stand, met 8-3 en pakt 9 op 9.

De vertrouwde kern bestond uit Jordi Decoster, Simon Lambeets, Arne Lambeets, Joost Mignolet, Stijn Lambrix, Glenn Vaelen, Thibeau Dochez, Maxime Van de Paer, Thibo Hawinkel en Darko Vranckx.

De wedstrijdbal werd geschonken door bestuurslid en grafisch expert Yvan Schorpion.

Na de knappe zeges tegen Hoei en Meeuwen begon PIBO met vertrouwen aan de wedstrijd, die niet beter kon starten: Lambeets bracht PIBO al in de openingsminuut op 1-0. Dat doelpunt was het startschot van een ijzersterke eerste helft van PIBO. Vijf minuten na de openingstreffer verdubbelde Hawinkel de voorsprong (2-0) en vijf minuten voor rust maakte de PIBO-aanvoerder ook de 3-0. Tussendoor had Decoster op belangrijke momenten uitgepakt met enkele knappe reddingen. Net voor de rust maakte de technisch vaardigde bezoekers toch de 3-1. 

Een domper was de blessure van Mignolet, die een dijk van een eerste helft speelde en even voor de rust zijn enkel omsloeg. De meest ervaren PIBO'er kon niet verder.

Een jong PIBO werkte na de pauze de kansen efficiënt af en deed op een volwassen manier de boeken dicht. Hawinkel maakte zijn derde van de avond (4-1) en Lambrix scoorde tweemaal in evenveel minuten (5-1 en 6-1). De 17-jarige Darko Vranckx maakte zijn debuut en ook Van de Paer pikte zijn doelpunten mee, hij tekende voor 7-1 en 8-2. Schoten bracht de eindstand op 8-3.

"De eerste helft was super, onze beste helft van het seizoen", zegt coach Geert Lambeets. "We maken duidelijk progressie: individueel worden de spelers beter en beter en hetzelfde geldt voor de ploeg. Schoten is een ploeg met veel kwaliteit en een kanshebber voor de top drie. Dan doet zo'n zege en ploegprestatie veel plezier."

"Het was een heel plezante wedstrijd: veel beleving en spektakel op het veld en veel sfeer en een leuke ambiance ernaast."