10
mrt

PIBO pakt 12 op 12 na 0-20 (!) overwinning.

PIBO Hoeselt pakte gisteren 12 op 12 na een 0-20 zege en zelden geziene non-match in Heusden-Zolder.

Coach Raf Verjans speelde met de namen van de voorbije weken: Lennert Vandecaetsbeek, Joris Jans, Arne Lambeets, Stijn Lambrix, Glenn Vaelen, Dimitri Wagemans, Thibeau Dochez, Brecht Cosemans, Yassin Halim en Thibo Hawinkel.

Waar een verplaatsing naar Heusden-Zolder in het verleden vaak synoniem stond voor volle tribunes en een intense en spannende partij op niveau, speelde PIBO gisteren een wedstrijd die er nooit één was. Na vier minuten was de stand reeds 0-3. Cosemans (0-1), Halim (0-2) en Cosemans (0-3) scoorden. De vierde treffer was het mooiste doelpunt van de avond en bij uitbreiding allicht van het hele seizoen. Na een prachtige eentijdscombinatie over de hele as van het veld belandde de bal via Vandecaetsbeek, Wagemans, Halim en Hawinkel bij eindstation Vaelen: 0-4.

De veer was allang gebroken bij de thuisploeg, die al een hele tijd gebukt gaat onder een flinke blessurelast, en PIBO bleef vlot combineren. Cosemans (0-5), Hawinkel (0-6), Dochez (0-7), Hawinkel (0-8), Vaelen (0-9) en Hawinkel (0-10) zorgden voor de frappante 0-10 ruststand.

Na de pauze veranderde vanzelfsprekend niets aan het spelbeeld en ging het doelpuntenfestival verder. Halim (0-11), Halim (0-12), Lambeets (0-13), Dochez (0-14), Wagemans (0-15), doelman Jans (0-16), Hawinkel (0-17), Hawinkel (0-18), Halim (0-19) en Vaelen (0-20) verdubbelden de ruststand. Een gefrustreerd Heusden-Zolder slikte na de pauze twee rode kaarten.

Aan de strafschop voor de 0-16 ging deskundig topoverleg vooraf: Hawinkel zag een bijkomend doelpunt wel zitten, maar ook doelman Jans - in de tweede helft tussen de palen gekomen - rook zijn kans. Een snelle blad-steen-schaar zorgde ervoor dat Jans zijn eerste van het seizoen mocht binnentrappen.

Door zijn vijf doelpunten bereikte Thibo Hawinkel de kaap van dertig treffers. De teller staat nu op 31.

Voor PIBO betekent de 0-20 eindstand de grootste overwinning in negen seizoenen tweede nationale en vermoedelijk uit de clubgeschiedenis. 

"Dat heeft enerzijds - uiteraard - te maken met het niveau van Heusden-Zolder, maar anderzijds moet je het nog altijd doen", zegt coach Raf Verjans. "De jongens verslapten niet en bleven de hele wedstrijd snel en gretig zaalvoetballen. Zelfs bij 0-10 of 0-14 zag ik gasten terugsprinten en alles geven om een nog beter resultaat te halen. Dat verwacht je niet altijd bij een ruime voorsprong, maar het is wel die ingesteldheid die iedere coach graag ziet."