01
mrt

PIBO klopt Eisden-Dorp in Beker van Limburg.

PIBO Hoeselt bekert een ronde verder na een 3-1 overwinning tegen ZVK Gelko Eisden-Dorp.

Na het onvergetelijke bekeravontuur van vorig seizoen, met als orgelpunt de gewonnen finale tegen toenmalig eersteklasser ZVK Meeuwen, ontving PIBO gisterenavond voormalig reeksgenoot ZVK Gelko Eisden-Dorp. De bezoekers kroonden zich vorig jaar tot terechte kampioen en wisselden met Meeuwen van reeks.

In een gelijkopgaand wedstrijdbegin waren de kansen schaars, tijdens de eerste vijftien minuten konden beide ploegen eenmaal echt dreigen. Wagemans zag zijn schot goed gepareerd en Eisden-Dorp raakte de paal. Even later volgde de grootste kans: na een prima actie van Hawinkel botste Vaelen opnieuw op de Eisden-doelman. Dat was slechts uitstel, want vlak erna opende Vaelen toch de score. De jonge linkspoot van PIBO kreeg na een goede tegenprik met een gelukje de bal opnieuw voor de voeten en schoot binnen: 1-0.

PIBO bleef aanvallen en na een mooie dubbelpas tussen Lambeets en Halim prikte laatstgenoemde naast. Die grote kans werd niet verzilverd en het doelpunt viel aan de overkant. Twee minuten voor de pauze kreeg Wagemans een voorzet ongelukkig tegen de voet en werd het 1-1.

In het begin van de tweede helft kwam PIBO meteen op voorsprong. Hawinkel kreeg te veel ruimte en duwde na een intrap van Vaelen aan de tweede paal binnen: 2-1. Een gretig PIBO hield ook na de pauze gelijke tred met de eersteklasser en bleef er vol voor gaan. Halim leek op weg naar de 3-1, maar alleen voor de bezoekende keeper ging zijn stifter niet binnen.

Met nog zes minuten op de klok hield Vandecaetsbeek met een cruciale reflex, waardoor de paal werd geraakt, PIBO op voorsprong. Intussen was bij beide teams de foutenlast opgelopen en kreeg Eisden-Dorp vier minuten voor het einde een uitgelezen mogelijheid om langszij te komen, maar de tienmeter werd over doel getrapt. 

In dezelfde minuut kreeg ook PIBO een tienmeter, maar Vaelen kon evenmin benutten. Zijn poging werd gestopt.

Uiteindelijk besliste Vandecaetsbeek de wedstrijd. Toen de bezoekers alles op alles zetten, trapte de PIBO-doelman de 3-1 beheerst in de lege goal.

Voor PIBO een mooie zege na een sportieve wedstrijd, alleen jammer dat het bezoekende nummer tien het nodig vond om na het laatste fluitsignaal Vaelen - die hem gewoon de hand wou schudden - in het gezicht te knijpen. Dat hij vlak ervoor een panna had gekregen, doet niet ter zake.