20
okt

PIBO Hoeselt wint overtuigend in Meeuwen.

PIBO Hoeselt pakte gisteren een knappe 1-7-zege bij het ongeslagen ZVK Meeuwen.

Geen verrassingen in de kern van T1 Geert Lambeets, die Jordi Decoster, Simon Lambeets, Arne Lambeets, Joost Mignolet, Stijn Lambrix, Glenn Vaelen, Thibeau Dochez, Maxime Van de Paer, Thibo Hawinkel en Torben Jageneau selecteerde.

PIBO begon goed aan de partij, maar liet enkele kansen onbenut. Uiteindelijk opende PIBO toch de score: Hawinkel maakte na zestien minuten 0-1, spitsbroeder Van de Paer verdubbelde een minuut voor rust de voorsprong: 0-2. Meeuwen maakte meteen daarna de aansluitingstreffer, 1-2 was de ruststand.

Ook na de pauze speelde PIBO vol overgave een goede partij. Meeuwen had enkele keren pech bij de afwerking en dankzij Vaelen (1-3) en een owngoal (1-4) werd de voorsprong vergroot. De thuisploeg probeerde met een meevoetballende keeper het tij te keren, maar die aanpak werd afgestraft.

Hawinkel (1-5 en 1-6) en Vaelen (1-7) legden de eindcijfers vast.

"We speelden een complete wedstrijd", analyseert TD Luc Dochez. "Toen we in de openingsfase enkele kansen misten, vreesden we dat het gebrek aan efficiëntie ons - zoals eerder al gebeurde - zuur zou opbreken, maar dat was uiteindelijk niet het geval."

"De jongens speelden een goede partij en waar het bijvoorbeeld in Wellen 'net niet' was, was het gisterenavond 'net wel'. Meeuwen had pech in de afwerking en wij scoorden op de juiste momenten. De ploeg is duidelijk aan het groeien en de trainingsarbeid loont. Dat doet zowel de technische staf als de spelersgroep veel plezier."

Ook de beloften speelden een stevige partij en wonnen verdiend met 1-2. PIBO speelde goed in blok en schakelde prima om. Pieraerts en Vranckx maakten de doelpunten.