21
mei

PIBO Hoeselt wint Beker van Limburg !!!

PIBO Hoeselt pakte zaterdagavond voor de tweede keer in de clubgeschiedenis de Beker van Limburg. In een zinderende finale werd ZVK Meeuwen verslagen met 8-5, Joren Paulus maakte vijf doelpunten in zijn afscheidswedstrijd.

De spelers en technische staf kwamen reeds in de vooravond samen en leefden, onder meer met een avondmaal en de beelden van de vorige finale in 2008, ontspannen toe naar het beslissende duel in de sporthal van Runkst.

Daar werd de jonge PIBO-bende opgewacht door een goed gevulde tribune met ruim honderd PIBO-supporters. Coach Raf Verjans selecteerde zijn vertrouwde namen: Davy Heilmann, Joris Jans, Arne Lambeets, Yannick Derwae, Glenn Vaelen, Dimitri Wagemans, Pieter-Jan Smets, Thibo Hawinkel, Joren Paulus en Yassin Halim.

Na een aftastend wedstrijdbegin kwam PIBO geleidelijk in de wedstrijd. De eerste goede kansen waren voor Wagemans, maar die kon tweemaal niet benutten. De wedstrijd was gelijkopgaand, de beste mogelijkheden waren voor PIBO, dat vanaf het begin de controle hield.

Ook Meeuwen kwam enkele keren opzetten, maar Heilmann werd in de eerste helft zelden echt bedreigd. Paulus, volgend seizoen in het shirt van eersteklasser Celtic Houthalen, opende de score met de rust in zicht. Hij schoot met rechts in het dak van het doel, PIBO op 1-0. 

Nadat Lambeets een teen tekortkwam om aan de tweede paal binnen te duwen, had PIBO vijf seconden later geluk toen ook een Meeuwen-speler aan de overzijde net niet kon afwerken.

Het werd een geanimeerde finale met veel ambiance en snel na de 1-0 verdubbelde Paulus de score. Na een overtreding op Hawinkel schoot hij vlak voor de pauze met een vrije trap de 2-0 snoeihard tegen de touwen. 

Na de rust maakte Meeuwen snel de aansluitingstreffer, Bosmans schoot na een fraaie actie knap binnen: 2-1. Dat doelpunt betekende het startschot van een bloedstollende tweede helft. Een uitmuntende Wagemans, gisteren opnieuw alomtegenwoordig, pegelde PIBO na een mooie aanval naar 3-1. Die dubbele voorsprong bleef niet lang op het scorebord staan, want in een mum van tijd was het 3-3 na een schot van Aabbou en een ongelukkig eigen doelpunt van Wagemans.

PIBO had niet veel tijd nodig om die opdoffer te verwerken. Na een afgeweerde poging van Wagemans was Lambeets bij de pinken om PIBO opnieuw op voorsprong te brengen: 4-3. Wagemans zorgde halverwege de tweede helft op een assist van Paulus voor 5-3, maar opnieuw kon PIBO een dubbele bonus niet vasthouden. Nelis en Aabbou tekenden voor 5-4 en 5-5. De supporters zagen een intense en meeslepende cupmatch, waarvan intussen niemand nog durfde voorspellen welk team aan het langste eind zou trekken.

Na een snelle aanval werd de kwieke Hawinkel geraakt in de cirkel, Paulus zette de strafschop feilloos om: 6-5. De tijd begon te korten en de beslissing viel enkele minuten voor het einde. Na een discutabele zesde overtreding van Meeuwen kreeg PIBO een tienmeter toegewezen. Paulus bleef cool onder de druk en schoot kiezelhard in de kruising: 7-5. De beker leek PIBO niet meer te kunnen ontsnappen en dat gebeurde ook niet. Een minuut later deed Paulus in zijn gekende stijl de boeken helemaal dicht en legde hij met zijn vijfde treffer de eindstand vast: 8-5.

Voor Joren Paulus, een van de exponenten van PIBO's jeugdwerking, een afscheid door de grote poort: vijf goals en de Beker van Limburg op zak. Ook voor de afscheidnemende Yannick Derwae, die met onder andere Yassin Halim voor de nodige balvastheid zorgde, werd het een einde in stijl bij de club. Hij mocht als aanvoerder, samen met vicekapitein Paulus, de beker in de lucht steken.

Een schitterend seizoenseinde voor PIBO, dat zonder twijfel het beste seizoen ooit achter de rug heeft. Drie ploegen (U13, U17 en beloften) pakten de titel, de beloften strandden in de halve finale van de Beker van België, de A-ploeg haalde met de derde stek het beste eindresultaat in negen seizoenen tweede nationale en zette de kroon op het werk met de tweede Beker van Limburg uit de clubgeschiedenis. Een grote pluim voor Raf Verjans en zijn spelers, die zowel op als naast het plein een uitstekende groep vormden.

Tot slot een woord van dank aan alle supporters, die in groten getale naar Runkst afzakten en er een prachtige zaalvoetbalavond van maakten. "De ambiance was fantastisch, de supporters hebben ons mee over de streep getrokken", was het slotakkoord van coach Raf Verjans.

 PROFICIAT, GASTEN !!!