10
nov

PIBO Hoeselt stoomt door naar 12 op 12!

PIBO won gisterenavond de vierde competitiewedstrijd op rij. ZVK Alken werd met overtuigende 9-2-cijfers verslagen.

Geen selectieproblemen voor coach Geert Lambeets, die op de geschorste Glenn Vaelen na over zijn gebruikelijke selectie kon beschikken. Die bestond uit Jordi Decoster, Simon Lambeets, Arne Lambeets, Joost Mignolet, Stijn Lambrix, Thibeau Dochez, Maxime Van de Paer, Darko Vranckx, Thibo Hawinkel en Torben Jageneau.

De wedstrijdbal werd geschonken Peter Sillen, CFO van Gymna, een Bilzens bedrijf dat al jarenlang een begrip is in de wereld van de kinesitherapie en dat over duizenden artikelen beschikt om behandelingen vlotter te laten verlopen.

De wedstrijd kon niet beter beginnen voor PIBO. Het eerste fluitsignaal was amper gegeven, toen Hawinkel de score opende: 1-0. De PIBO-aanvoerder leek een minuut later de 2-0 te zullen binnentikken, maar hij maaide voor een leeg doel over de breedlegger van Dochez. Het doelpunt viel aan de overzijde, een Alkenaar tikte in de rebound de 1-1 binnen.

Het volgende doelpunt liet niet lang op zich wachten, Hawinkel bracht PIBO in de zesde minuut opnieuw op voorsprong: 2-1. Bij de volgende kansen was Van de Paer dicht bij een dubbele voorsprong, maar zijn stevige vrije trap spatte uiteen op de paal en een stifter raakte niet voorbij de bezoekende doelman, die enkele keren knap redde.

Uiteindelijk viel toch de 3-1: Hawinkel - gisterenavond voortdurend dreigend - leverde na een nieuwe actie een perfecte assist af, de goed meegelopen Lambrix duwde binnen. Ook Alken kwam opzetten en PIBO had geluk toen in de carambole de bal net niet over de doellijn ging. Twee minuten voor de pauze tekende Mignolet voor 4-1 en enkele seconden voor het rustsignaal voorkwam Decoster uitstekend de 4-2.

PIBO begon met een bonus van drie doelpunten aan de tweede helft en zou die voorsprong niet meer uit handen geven. De mooiste goals moesten nog volgen, getekend: Maxime Van de Paer. Na een aflegger knalde de jonge PIBO-spits met een kanonskogel de 5-1 fabelachtig in de kruising. Een schitterend doelpunt, beter kan een bal niet in de kruising passen.

Halverwege de tweede helft deed Van de Paer zijn kunststukje over: hij vuurde een nieuwe kruisraket af en die paste opnieuw precies in de bovenhoek: 6-1.

De bezoekers maakten drie minuten voor het einde de 6-2. Hawinkel (7-2), Vranckx (8-2) en Jageneau (9-2) zorgden meteen erna voor de ruime eindstand. Voor de jonge Vranckx het eerste doelpunt in tweede nationale, waardoor hij na afloop meteen werd herinnerd aan de gewoonte dat er na zo'n treffer een traktatie volgt.   

Ook de beloften en satellietploeg speelden tegen Alken. Het piepjonge belofteteam van Cédric Schraepen, waar enkele U17'ers hun kans kregen en grepen, won met 4-3.

De satellietploeg ging met 1-4 onderuit. Nieuwkomer Bram Brugmans maakte zijn eerste PIBO-doepunt.