24
feb

PIBO Hoeselt pakt 9 op 9 na zege in Meeuwen.

PIBO Hoeselt heeft de goede cadans te pakken. De ploeg van Raf Verjans klopte Meeuwen met 1-6 en won voor de derde week op rij.

T1 Raf Verjans selecteerde dezelfde namen als vorige week: Lennert Vandecaetsbeek, Joris Jans, Arne Lambeets, Stijn Lambrix, Glenn Vaelen, Dimitri Wagemans, Brecht Cosemans, Yassin Halim en Thibo Hawinkel.

Na een evenwichtige eerste helft met scoringsmogelijkheden aan beide zijden was de atypische ruststand 0-0.

Het gebrek aan doelpunten werd na de pauze ruimschoots gecompenseerd. Na vijf minuten zaalvoetbal besliste PIBO de wedstrijd in drie minuten. Vaelen (0-1), Halim (0-2) en Vaelen (0-3) scoorden. Meeuwen tekende voor 1-3, waarna de thuisploeg nog enkele kansen kreeg, maar Cosemans zorgde - alleen voor de keeper - opnieuw voor een kloof van drie doelpunten. Hawinkel bracht na een handige dribbel de 1-5 op het scorebord en in het slot zorgde Halim na een prima assist van Wagemans voor de 1-6 eindstand.

"Net als vorige week ben ik tevreden over het niveau van de jongens", zegt Raf Verjans. "De eerste helft was oké, maar nog niet goed genoeg. We waren in balbezit een beetje te statisch, na de rust liep dat beter. Door de snelle 0-3 was de wedstrijd gespeeld."

"Iedereen deed zijn job en had de juiste ingestelheid. De wedstrijd was vergelijkbaar met die tegen Zutendaal, alleen lag het tempo toen hoger."