16
dec

PIBO Hoeselt boekt ruime zege in Alken.

PIBO Hoeselt won op bezoek bij ZVK Terkoest eenvoudig met 2-7.

Op de langdurige afwezigen na, kon coach Raf Verjans gisteren voor het eerst sinds lang nog eens beschikken over zijn volledige selectie. PIBO speelde met Lennert Vandecaetsbeek, Joris Jans, Arne Lambeets, Stijn Lambrix, Glenn Vaelen, Dimitri Wagemans, Thibeau Dochez, Brecht Cosemans, Yassin Halim en Thibo Hawinkel.

De eerste grote kans was na een minuut voor de thuisploeg, via een reflex van Vandecaetsbeek belandde de bal tegen de lat. Een gelukje voor PIBO, dat nadien de wedstrijd meteen volledig in handen nam. Lambeets opende na vier minuten de score op assist van Halim: 0-1. Een minuut later werd de score verdubbeld, na een kaats van Cosemans week het schot van Wagemans licht af: 0-2.

PIBO speelde een gretig wedstrijdbegin en zag die scherpte halverwege de eerste helft vertaald in drie doelpunten in twee minuten. Halim prikte na een steal en dubbelpas met Wagemans binnen: 0-3. Hawinkel trof raak vanop de achterlijn (0-4) en Vaelen vlamde na mistasten van de thuisdoelman de 0-5 ruststand tegen de touwen. Tussendoor kon ZVK Terkoest zelden echt dreigen, Vandecaetsbeek moest slechts tweemaal in actie komen.

In een overbodige tweede helft daalde het tempo en de efficiëntie bij PIBO. In tegenstelling tot de eerste helft werden sommige acties te moeilijk gemaakt, waardoor er een kwartier geen doelpunt viel. Ook Terkoest miste na de pauze enkele opgelegde kansen.

Vier minuten voor het einde viel de eerredder (1-5), Hawinkel tekende na een versnelling meteen voor 1-6. De thuisploeg maakte 2-6 en Halim zorgde met een afgeweken bal voor 2-7.