07
apr

Ondermaats PIBO verliest na 18 op 18.

Na de uitstekende 18 op 18 verloor een zwak PIBO Hoeselt met 10-5 tegen ZVK Auto5 Genk.

Coach Raf Verjans kan al enkele maanden op nagenoeg dezelfde kern rekenen en dat was gisterenavond niet anders: Lennert Vandecaetsbeek, Joris Jans, Arne Lambeets, Stijn Lambrix, Glenn Vaelen, Dimitri Wagemans, Thibeau Dochez, Brecht Cosemans, Yassin Halim en Thibo Hawinkel.

Met 18 op 18 in de competitie en twee sterke bekerwedstrijden tegen Eisden-Dorp en Gelko Hasselt zette PIBO Hoeselt een uitstekende reeks neer, maar waar de voorbije twee maanden het verschil werd gemaakt met gretig, snel en verzorgd zaalvoetbal, volgde gisteren een makke partij tegen Auto5 Genk.

Cosemans bracht PIBO nochtans op voorsprong, maar uiteindelijk kreeg Auto5 Genk een vrijgeleide naar de 6-1 ruststand. In de tweede helft kwam een gretiger PIBO nog terug tot 6-4, maar nadien maakte de thuisploeg het verschil en was de wedstrijd gespeeld.

Doelpunten: Cosemans (0-1), Cosemans (6-2), Lambeets (6-3), Hawinkel (6-4), Vaelen (10-5).

"De focus was minder, we speelden slordig en er werd simpelweg niet goed verdedigd", analyseert Raf Verjans. "We begonnen nochtans aardig, maar schakelden nadien niet meer om en namen het te makkelijk op. Auto5 profiteerde op de tegenaanval. In de tweede helft kwamen we agressiever uit de kleedkamer en was er nog een beetje hoop bij 6-4, maar de 7-4 maakte het opnieuw moeilijk en de 8-4 deed de boeken dicht."

"Het was gisterenavond heel wat minder dan de voorbije wedstrijden. Daarnaast spelen we met veel jonge gasten, die een erg drukke periode achter de rug hebben. De korte opeenvolging van trainingen en wedstrijden zal bij sommige jongens stilaan in de benen kruipen. Nu volgen de laatste twee wedstrijden van dit seizoen, tweemaal in eigen huis."

Aanvoerder Dimitri Wagemans pakte zijn derde geel en is vrijdag geschorst tegen Los Leones Lummen.