29
Dec

Kersttraining voor PIBO-jeugd.


Afgelopen zondag vond voor onze drie jeugdploegen een kersttraining plaats in thuishaven Ter Kommen. De trainingen werden gegeven door Carmelo Nieddu, coach van onze A-ploeg.
 
Jeugdcoördinator Lode Rosvelds blikt met tevredenheid terug op de trainingsdag. “Carmelo had bij het begin van het seizoen aangegeven dat hij met alle plezier de jeugdploegen eens zou coachen. Dat vonden we een heel mooi gebaar en afgelopen zondag ging Carmelo aan de slag met onze U13, U15 en U17.”
 
“Het was voor iedereen een leerrijke ervaring: zowel voor de spelers als de jeugdtrainers, die uiteraard ook van de partij waren. Top dat Carmelo dit wilde doen.”
 
 
 
Wat vond onze coach er zelf van? “Echt heel leuk”, luidt het antwoord. “We trainden met iedere ploeg apart, zodat we gericht konden werken. Echt, ik verschoot van de aanwezige kwaliteit.“
 
 
 
“We hebben geprobeerd om de trainingen zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Er waren onder meer afwerkingsvormen, enkele looplijnen en partijvormen. We simuleerden zoveel mogelijk wedstrijdsituaties: momenten die de jongens wekelijks meemaken, waarbij ze moeten nadenken en keuzes maken. Het was een geslaagde zondag, zeker voor herhaling vatbaar.”