06
mei

Joost Mignolet kiest voor PIBO.

PIBO Hoeselt realiseerde met de aanwerving van Joost Mignolet (32) een tweede inkomende transfer. Mignolet was de voorbije twee seizoenen aanvoerder van reeksgenoot Koersel en brengt een brok ervaring mee naar Ter Kommen.

Na doelman Jordi Decoster is Mignolet de tweede nieuwkomer. De in Aarschot wonende linkervoet heeft veel zaalvoetbaljaren op de teller en begon zijn carrière bij het toenmalige United Leuven in tweede klasse, waarmee de promotie naar eerste klasse werd afgedwongen. Na zes jaren United Leuven volgden Schepdaal, Paris Métropole Futsal in combinatie met ZGL Leuven, Noorderwijk, Anderlecht en Koersel.

Waarom nu de keuze voor PIBO? Het is een goed gestructureerde club met een gezonde ambitie. Geen slecht woord over mijn vorige club Koersel, maar ik wil opnieuw voldoening en plezier uit het spelletje halen”, zegt Mignolet. “Ik wil de voorzitter en ondervoorzitter van Koersel nogmaals bedanken voor het grote vertrouwen dat ze in mij hadden. Dat zal ik niet snel vergeten.”

“Nu volgt een nieuw avontuur in Hoeselt. Met mijn 32 jaar ga ik uiteraard geen eeuwigheid meer zaalvoetballen en dan lijkt PIBO me de ideale club om mijn laatste jaren op een positieve manier af te sluiten. Bovendien is PIBO voor mij een beetje back to the roots, want ik ben een geboren en getogen Tongenaar. De gelijkenis met de club is snel gemaakt. (lacht)”

Mignolet speelde de afgelopen seizoenen meermaals tegen PIBO en kent de reeks. Wat verwacht hij van het komende seizoen? “De top vijf moet de ambitie zijn. Het voorbije seizoensbegin was minder, maar op het einde draaide de ploeg op volle toeren. Het voordeel is dat de jonge gasten een jaar ervaring in de benen hebben. De mogelijke stress om voor het eerst bij een A-ploeg mee te draaien, is dus weg.”

Veel jongens ken ik als tegenstander en Thibeau Dochez had ik zelfs drie jaar onder mijn hoede bij de jeugd van OH Leuven. Dat is wel leuk als extra accent, maar anderzijds voel je je dan stilaan oud worden. (lacht) Wat de tegenstand betreft, blijft het een beetje koffiedik kijken. Ik verwacht wat van Renolim Borgloon en voor het overige ben ik benieuwd hoe de selecties van andere teams er zullen uitzien. Meeuwen was bijvoorbeeld altijd een prima ploeg, hoe komen zij voor de dag na een overgangsjaar?”

Ik geloof alleszins in het project van PIBO. Er zit muziek in de jonge en dynamische ploeg, waar de voorbije jaren heel veel jonge gasten doorstroomden naar de A-ploeg. Het is mijn bedoeling om als meer ervaren speler een juiste aanvulling te zijn.”