09
feb

Inefficiënt PIBO verliest onnodig in Zutendaal.

PIBO Hoeselt liet gisterenavond in Zutendaal punten liggen, voor de zoveelste keer door een gebrek aan efficiëntie. PIBO leidde aan de rust met
1-3, kreeg opnieuw voldoende kansen, maar verloor uiteindelijk met 5-4 tegen een na de pauze enthousiaste thuisploeg.

Coach Geert Lambeets maakte de verplaatsing naar Zutendaal zonder Arne Lambeets en Stijn Lambrix, beiden op skivakantie. Voor het overige bestond de selectie uit de vertrouwde namen.

De wedstrijd kon voor PIBO niet beter beginnen. Na een snelle start opende Dochez na een halve minuut en een prachtcombinatie de score: 0-1. PIBO deed het goed en Zutendaal had het moeilijk met het bewegingsvoetbal van PIBO. De dubbele voorsprong volgde, Dochez maakte in de vierde minuut zijn tweede van de avond: 0-2.

PIBO had met bijwijlen erg vlotte combinaties de wedstrijd in handen, maar Zutendaal maakte met een prachtige pegel de aansluitingstreffer: 1-2. Even later was Vaelen dicht bij zowat de goal van het jaar, maar zijn lob van ver op de eigen helft spatte uiteen op de lat. Enkele minuten later was het toch raak voor Vaelen, die voor de 1-3-ruststand zorgde. Tussendoor waren er scoringsmogelijkheden aan beide kanten: Zutendaal botste op het doelkader en een prima Decoster, PIBO kwam nog dicht bij een vierde treffer.

Na de pauze haalde PIBO niet meer het bij momenten hoge niveau van tijdens de eerste helft, maar waren er desondanks mogelijkheden om de kloof te vergroten. Zoals de voorbije weken al te vaak gebeurde, miste PIBO kansen op cruciale momenten en viel het doelpunt aan de overzijde. De 2-3 gaf Zutendaal een boost en de 3-3 bleef niet lang uit.

De thuisploeg, die ondanks een meer dan degelijke kern een seizoen vol tegenslagen en mindere resultaten kent, voelde dat er meer inzat en maakte de 4-3. Een serieuze tik voor PIBO, dat andermaal een zege door de vingers zag glippen. Vaelen zorgde met nog enkele minuten op de klok weer voor hoop door de 4-4 te maken. Net op het moment dat PIBO aan een man-meeraanval begon waar de 4-5 leek in te zitten, werd opnieuw te eenvoudig balverlies geleden en counterde Zutendaal in de slotminuut naar 5-4.

Alweer jammerlijk puntenverlies voor PIBO, dat de laatste keer won op 23 november. Nadien volgden partijen tegen ZVK Auto5 Genk, ZVC Renolim Borgloon, Futsal LL SI Heusden-Zolder, ZVC United Beverlo en FC Inter Hoei.

Op de thuismatch tegen Futsal LL SI Heusden-Zolder na had PIBO de wedstrijd telkens kunnen/moeten afmaken, maar dat gebeurde niet. Vaak was er prima en snel zaalvoetbal, maar een groot gebrek aan efficiëntie zorgt voor een 1 op 18 in de competitie en een duik in het klassement.