07
Oct

Hans Lijnen is nieuwe keeperstrainer.

Hans Lijnen is de nieuwe keeperstrainer van PIBO Hoeselt. De 45-jarige Beringenaar maakt sinds drie wedstrijden deel uit van de staf van coach Carmelo Nieddu. “Ik wil onze jonge doelmannen met kleine details nog beter maken”, zegt hij.

De uitwedstrijd in Wellen was de eerste partij op het PIBO-cv van het nieuwste lid van de technische staf. Intussen is de 45-jarige Lijnen, op professioneel vlak vertegenwoordiger bij rubberdichtingenleverancier Philippe Jans, drie weken aan de slag en heeft hij een eerste indruk van de ploeg en in het bijzonder de doelmannen.

“Ik ben zeer tevreden over het niveau van onze keepers. Tot nog toe werkte ik vooral met Simon, Brenne en Zyon, die alle drie jeugdig en talentvol zijn. Eén keer sloot ook Alexander van de U17 aan. Mijn doelstelling is om tactische details bij te sturen, de ruwe kantjes te polijsten en de jonge gasten klaar te stomen. Kortom: ze beter maken”, zegt Lijnen, die in een verder verleden zowel in de zaal als op het veld zelf tussen de palen stond.

Hans Lijnen met Zyon Marx (links) en Brenne Brepoels (rechts). Simon Lambeets ontbrak op de foto.

“Mijn link met PIBO werd gelegd door Carmelo, met wie ik reeds twee jaar samenwerkte in Hasselt. Op het veld ben ik in derde afdeling keeperstrainer bij Koersel, het is inderdaad al voetbal wat de klok slaat." (lacht)

“Ik ben uiteraard nog niet heel lang bij de club, maar de eerste indrukken zijn zeer goed. Ik heb het geweldig naar mijn zin en zie een groep met veel kwaliteiten en zaalvoetbalinzicht. Hopelijk kunnen we er een topseizoen van maken.”