17
Mar

Gerrits nieuwe PIBO'er - Hawinkel en Van de Paer verlaten de club.

PIBO Hoeselt realiseerde met Nigel Gerrits (25) één inkomende transfer. De flankspeler komt over van FULL Hasselt en wordt herenigd met coach Carmelo Nieddu. Thibo Hawinkel en Maxime Van de Paer verlaten de club.

Achter de schermen pikt de bestuursploeg van PIBO stilaan opnieuw de draad op, nadat het voorbije Futsalseizoen 2020-2021 eindigde vooraleer het goed en wel begonnen was. Na de nederlaag op de openingsspeeldag tegen Auto5 Genk (3-5) vond PIBO het juiste ritme tegen Koersel-Ham (1-7) en Juprelle (0-5). Na die 6 op 9 werd de competitie tijdelijk stopgezet en uiteindelijk volledig geannuleerd.

“Onze kern werd voor aanvang van het voorbije seizoen vernieuwd en blijft voor de jaargang 2021-2022 grotendeels dezelfde”, zegt TD Luc Dochez. “Met Nigel Gerrits krijgt de ploeg wel een nieuwe kwaliteitsinjectie: hij heeft eersteklasse-ervaring, toonde eerder al zijn mogelijkheden bij tweevoudig kampioen Beverlo en werkte reeds samen met Carmelo. De sportieve cel is zeer opgetogen over zijn komst. Daarnaast keert de 19-jarige jeugdspeler Kjell Vanspauwen terug van een periode op het veld bij STVV. We geloven in zijn capaciteiten.”

Gerrits kijkt uit naar het nieuwe PIBO-avontuur. “Waarom mijn keuze voor PIBO? Die maakte ik op basis van een aantal factoren: de sportieve ambitie van de club, de gezonde structuur en de nieuwe samenwerking met Carmelo. Ik werkte in Hasselt met hem samen en kan me volledig vinden in zijn visie.”

“Ik hoop dat we een goed seizoen draaien en mee voor de prijzen kunnen spelen. Verscheidene jongens, zoals Ian, Falke en Dimitri, ken ik al langer. Dat vergemakkelijkte mijn keuze.”

“In het verleden speelde ik meermaals tegen PIBO. Ik herinner me de ploeg als een subtopper met vaak aantrekkelijk zaalvoetbal, veel enthousiasme en het stukje venijn om er tot de laatste meter voor te blijven gaan. Op naar het nieuwe seizoen”, aldus Gerrits, die op professioneel vlak werkzaam is bij STRABAG International.

Aan uitgaande zijde neemt PIBO afscheid van Thibo Hawinkel, die naar reeksgenoot ZVC United Wellen trekt, en Maxime Van de Paer.

Hawinkel stroomde net als vele voorgangers door vanuit de PIBO-jeugd, won tweemaal de Zilveren Slof en groeide uit tot een bepalende speler bij de A-ploeg. Daar liet hij zich opmerken met zijn kwieke dribbels en vele doelpunten. Het seizoen 2017-2018 werd Hawinkels topseizoen: hij kroonde zich met maar liefst 47 goals tot reekstopschutter. Hawinkel maakt de overstap naar Wellen, waar hij opnieuw zal samenwerken met ex-coach Raf Verjans.

Van de Paer kwam in de loop van 2018 bij de club en etaleerde in zijn debuutseizoen (2018-2019) meteen zijn neus voor doelpunten en gave om nagenoeg ieder schot te kadreren. VdP toonde het buskruit in zijn rechterbeen en werd topschutter met 27 doelpunten in twintig wedstrijden. “Ik vind het spijtig de club te verlaten, maar kijk terug op een heel mooie periode. Welke club mijn volgende bestemming wordt, weet ik nog niet.”

PIBO Hoeselt wil Thibo en Maxime van harte danken voor hun prestaties, doelpunten en alle (sfeer)bijdragen op en naast het terrein. Alle succes, boys!