11
Sep

Eerste zege voor PIBO!

PIBO Hoeselt heeft de eerste driepunter op zak. In eigen sporthal won PIBO met ruime 11-4-cijfers tegen FC Inter Hoei. Volgende week volgt de steeds interessante derby tegen Wellen.

Voor de eerste thuiswedstrijd van het seizoen selecteerde coach Nieddu een elfkoppige kern: Simon Lambeets, Brenne Brepoels, Arne Lambeets, Ian Fory, Falke Vandecaetsbeek, Stef Hex, Thibeau Dochez, Sam Pieraerts, Vaso Kobachidze, Nigel Gerrits en Dimitri Wagemans.

PIBO kon amper beter aan de partij beginnen, Vandecaetsbeek devieerde in de openingsminuut de 1-0 binnen. Verscheidene mogelijkheden op 2-0 werden gemist en het doelpunt viel aan overzijde: 1-1. Die gelijke stand stond niet lang op het scorebord, Lambeets bracht PIBO - op assist van Kobachidze - opnieuw op voorsprong (2-1).

Een domper was het uitvallen van Fory, die na zijn afwezigheid van vorige week opnieuw bij de kern was gekomen, maar de strijd vroeg moest staken.

PIBO had de wedstrijd in handen, maar liet na om meteen een beslissende kloof te slaan. Uiteindelijk gebeurde dat toch via Dochez (3-1, 4-1) en Wagemans (5-1).

Na de pauze veranderde niets aan het wedstrijdbeeld, de 18-jarige Stef Hex maakte zijn debuut. De foutenlast bij de bezoekers liep al snel hoog op en de score werd - onder meer via enkele tienmeters - verder opgedreven. Dochez (6-1), Pieraerts (7-2, prima assist Kobachidze), Vandecaetsbeek (8-2, 9-3, 10-3) en Gerrits (11-3) maakten de PIBO-doelpunten.

Proficiat, boys!