04
feb

Eerste gelijkspel van het seizoen.

PIBO speelde vrijdag 6-6 gelijk op bezoek bij FC Inter Hoei. De eerste puntendeling van het seizoen.

Coach Geert Lambeets kon, op Stijn Lambrix na, rekenen op zijn vertrouwde selectie.

PIBO won de heenwedstrijd tegen Hoei nog met erg ruime 14-2-cijfers, maar zowel voor de aftrap als tijdens de openingsfase was meteen duidelijk dat het niet opnieuw zo'n vaart zou lopen. Hoei trad aan met de volledige selectie, onder wie enkele uitstekende zaalvoetballers.

De thuisploeg kwam op voorsprong, Vaelen bracht PIBO via vrije trap langszij: 1-1. Het wedstrijdverloop was gelijkopgaand met kansen voor beide teams. Vaelen trof na de pauze een tweede maal raak en de thuisploeg maakte gelijk. Het zou niet de laatste keer zijn.

De doelpunten bleven elkaar opvolgen: Dochez zorgde voor de 2-3 en de zestienjarige Pieraerts maakte na een heerlijke assist van Hawinkel zijn eerste doelpunt in de tweede nationale: 3-4.

De thuisploeg kwam telkens opnieuw op gelijke hoogte, maar toen Vaelen met een stevige knal en Hawinkel na een goede actie respectievelijk voor 4-5 en 4-6 tekenden, leek bij Hoei de veer gebroken. Met nog vijf minuten op de klok kwam een deugddoende overwinning dichtbij, maar Hoei strafte te simpel balverlies van PIBO af. In één minuut ging het van 4-6 naar 6-6.

PIBO dwong voordien - vooral tijdens tien prima minuten na de pauze - voldoende scoringsmogelijkheden af om de boeken dicht te doen, maar mocht zich uiteindelijk gelukkig prijzen dat Hoei in de slotminuten twee huizenhoge kansen liet liggen. De 7-6 hing in de lucht, maar viel wonder boven wonder niet, waardoor PIBO met een punt terugkeerde naar Hoeselt.

Ook de beloften speelden gelijk en maakten er eveneens een spektakelpartij van, 5-5 was de einstand.

Libotte (2-1, penalty), Schraepen (3-2, vrije trap), Hex (3-3, afstandsschot), Cuypers (4-4, stevige knal) en Pieraerts (4-5, knappe aanval) waren de doelpuntenmakers. Pieraerts leek PIBO een minuut voor tijd - na een knappe remonte met bij momenten prima combinaties - de drie punten te bezorgen, maar in de laatste minuut werd het alsnog 5-5.