16
mei

Coach Raf Verjans trekt naar Wellen.

T1 Raf Verjans verlaat PIBO Hoeselt en wordt volgend seizoen trainer bij reeksgenoot ZVC United Wellen. 

Met het vertrek van Verjans ziet PIBO een monument vertrekken: hij kwam als doelman bij de club in 2004, toen PIBO nog in eerste provinciale speelde. Verjans maakte als betrouwbaar sluitstuk de evolutie en vele sportieve successen van PIBO in Tongeren mee.

Tot het seizoen 2008-2009, het eerste in tweede nationale, stond de Hoeselaar onafgebroken tussen de palen. In 2007 werd Verjans na een erg spannende telling verkozen tot Gouden Slof.

In 2009 kreeg Verjans als beloftecoach een nieuwe functie naast het terrein. Het hoogtepunt volgde in 2012: Verjans pakte in zijn derde seizoen als T2 het kampioenschap na een straf seizoen. De eerste beloftetitel in de clubgeschiedenis van PIBO.

Vanaf het seizoen 2012-2013 werd Verjans de nieuwe hoofdcoach van PIBO. Onder zijn bewind kregen tal van jongeren veel kansen, werd PIBO een volwaardige tweedenationaler en groeide de ploeg ieder seizoen met betere resultaten en eindklasseringen.

Na zes seizoenen als T1 kiest Verjans voor een nieuw avontuur bij ZVC United Wellen, het nummer twee van de voorbije jaargang.

"Het was geen gemakkelijke keuze om PIBO te verlaten", zegt hij. "Waarom die keuze? Ik was voor alle duidelijkheid niet uitgekeken op PIBO, maar toen Wellen contact nam, zag ik een mooie sportieve uitdaging. Enerzijds vertrek ik met pijn in het hart, anderzijds kijk ik uit naar een nieuw avontuur."

"Na vijftien jaar PIBO is dit uiteraard geen vanzelfsprekende stap, maar ik zal enkel met veel plezier terugdenken aan mijn PIBO-periode. Mijn hoogtepunten? Als speler én als trainer de winst in de Beker van Limburg. Dat waren twee schitterende dagen, waarop we als underdog telkens wonnen voor een volle sporthal."

Daarnaast blikt de voormalige PIBO-coach met veel plezier terug op de Gouden Slof in 2007, die hij na de spannendste telling in de geschiedenis van de uitreiking won. "Het was een geweldige show en de winst was de kers op de taart. Het is voor iedere speler leuk om ook persoonlijk bekroond te worden."

Ook over zijn periode als T1 kan Verjans enkel maar tevreden zijn. "We werden ieder seizoen beter, met vaak nagenoeg dezelfde kern. Er waren telkens slechts enkele nieuwkomers, waardoor we stabiel en rustig konden doorgroeien."

 

"Ik wil iedereen bedanken voor de geweldige PIBO-tijd. Er waren vele onvergetelijke avonden en weekends. Op extrasportief vlak en qua omkadering is PIBO altijd absolute top geweest, dat zeggen ook veel buitenstaanders die de club volgen. Dat zal ik uiteraard blijven doen, ik spring natuurlijk nog binnen."

PIBO Hoeselt wenst Raf via deze weg nogmaals uitdrukkelijk te danken voor zijn grote bijdrage in de uitbouw van de club en het voortreffelijke werk gedurende zes seizoenen als hoofdcoach.