07
apr

Beloften winnen na knappe remonte.

De beloften speelden een mindere eerste helft, maar bogen na de rust een 4-1 achterstand om in een 4-6 overwinning.

Luc Dochez selecteerde Simon Lambeets, Merten Boyen, Maxime Van de Paer, Torben Jageneau, Sam Pieraerts, Thibeau Dochez, Stijn Lambrix, Nicolas Robeyns en Darko Vranckx.

Na de historische kwalificatie voor de finale van Beker van België namen de PIBO-beloften het op tegen Auto5 Genk, dat met een tweede plek en ongeslagen reeks in 2018 uitstekend in vorm is.

PIBO speelde behoorlijk mee tijdens de eerste helft, maar was door een gebrek aan alertheid op achtervolgen aangewezen. De thuisploeg deed het prima en mocht met een 4-1 voorsprong richting kleedkamer.

Na de pauze maakte PIBO na dertig seconden al 4-2 en was de inhaalrace ingezet. Een enthousiast PIBO ging er vol voor en kreeg loon naar werken. Vijf minuten voor het einde kwamen de beloften voor het eerst op voorsprong en in het slot werd het nog 4-6.

Doelpunten: Van de Paer (2-1), Pieraerts (4-2), Dochez (4-3), Robeyns (4-4), Boyen (4-5), Dochez (4-6).

"Voor de rust waren we niet scherp genoeg, terwijl we in de tweede helft het echte PIBO zagen", zegt Luc Dochez. "Door de snelle 4-2 kwam het geloof terug. Er zat meer grinta en loopvermogen in ons spel en dat kwam de combinaties ten goede. Het doet plezier dat de jongens de scheve situatie nog helemaal konden rechttrekken. Auto5 Genk probeerde met vliegende keeper het tij nog te keren, maar we counterden efficiënt en maakten de beslissende 4-6."