24
feb

Beloften kloppen leider!

De PIBO-beloften speelden een sterke wedstrijd en versloegen koploper Meeuwen met 3-5.

Luc Dochez selecteerde Simon Lambeets, Thibeau Dochez, Torben Jageneau, Sam Pieraerts, Darko Vranckx, Stijn Lambrix en Nicolas Robeyns.

De beloften wilden iets rechtzetten na de 1-10 bolwassing in de heenwedstrijd, maar kenden een moeilijke start. Meeuwen, tot gisterenavond leider met een wedstrijd meer gespeeld, kwam verdiend op voorsprong. 

PIBO draaide de knop om, begon duels te winnen en vooruit te verdedigen. "De jongens begonnen meer te bewegen en gewoon goed te zaalvoetballen", zegt coach Dochez. Het betere spel resulteerde in de gelijkmaker van Dochez junior en na een collectieve aanval tekende Vranckx voor 1-2. De beloften leken met een voorsprong de rust in te gaan, maar incasseerden vlak voor de pauze de 2-2.

Een domper voor PIBO, maar de jonge gasten startten ook goed aan de evenwichtige tweede helft. Pieraerts en Lambrix brachten hun ploeg naar 2-4. "We scoorden tweemaal op het juiste moment", zegt Dochez. "Telkens via uitgespeelde aanvallen waarbij de derde man goed meegaat en in de rug van de tegenstander duikt."

Meeuwen kwam via een strafschop terug tot 3-4, waardoor het spannende laatste minuten werden. Het doelpunt kon aan beide kanten vallen en uiteindelijk deed Lambrix de boeken dicht: 3-5.

"Een hard bevochten, maar verdiende zege. Het was een leuke wedstrijd voor de neutrale toeschouwer: een faire match met goed zaalvoetbal", besluit Dochez.