21
apr

Afscheidnemende Dimitri Wagemans wint Gouden Slof 2018!

De afscheidnemende Dimitri Wagemans, die volgend seizoen naar eersteklasser Gelko Hasselt trekt, werd voor de tweede maal verkozen tot winnaar van de Gouden Slof. De 16-jarige Thibeau Dochez won met een straatlengte voorsprong de Zilveren Slof, Niels Put ontving de Stoffen Slof.

De voorbije seizoenen werden de drie PIBO-sloffen uitgereikt na de Kick Off, gisterenavond opnieuw ter afsluiting van het seizoen. 

De Stoffen Slof voor de verdienstelijkste speler van de satellietploeg ging naar aanvoerder Niels Put, die unaniem verkozen werd tot opvolger van Jordy Convents. Tijdens een seizoen met ups en downs, waarin de samenstelling van de satellietploeg voortdurend veranderde, trok Put de kar en was hij de rots in de branding in de PIBO-defensie. De trofee werd hem overhandigd door ploeggenoot Bart Janssens.

De bekendmaking van de Zilveren Slof werd gedaan door Geert Lambeets, die een tiental jaar geleden mee zijn schouders zette onder het jeugdproject van PIBO en vandaag nog steeds een cruciale rol vervult in de doorstroming van de jeugdploegen naar de beloften en A-ploeg. 

Naar jaarlijkse gewoonte kon er gestemd worden op vier favorieten. Nieuwkomer Stijn Lambrix eindigde vierde, aanvoerder Torben Jageneau werd derde en de tweede plaats was voor Cédric Schraepen. De naam van de winnaar lag in lijn van de verwachtingen en verraste niemand: de 16-jarige Thibeau Dochez werd met een straatlengte voorsprong van maar liefst zeventig punten verkozen tot opvolger van Thibo Hawinkel. De jonge Dochez speelde een uitstekend seizoen, toonde de knepen van het zaalvoetbal nu al te kennen en liet meermaals zijn kunnen zien bij de A-ploeg.

Voor de Gouden Slof verliep de stemming een stuk spannender. Doelman Lennnert Vandecaetsbeek, volgend seizoen onder de lat bij eersteklasser Celtic Houthalen, werd vierde. Het verschil tussen de top drie was klein: Glenn Vaelen, die dit seizoen volledig doorstroomde naar de A-ploeg en het voortreffelijk deed, werd derde. De strijd voor de eerste plaats ging tussen Thibo Hawinkel, die reekstopschutter werd met maar liefst 47 (!) doelpunten, en aanvoerder Dimitri Wagemans.

Coach Raf Verjans maakte de winnaar bekend: de stemmers verkozen Wagemans tot Gouden Slof 2018! Na de winst in 2016 is het voor Wagemans de tweede Gouden Slof. Daarmee komt hij in een select groepje terecht: Wagemans is na Raph Derwae, Geert Lambeets en Jochen Jacobs de vierde speler die de trofee tweemaal in ontvangst mocht nemen.

Een mooi afscheidscadeau voor Wagemans, die in 2009 bij de jeugd van ZVC PIBO Tongeren begon en doorgroeide tot een van de compleetste en beste spelers die ooit het PIBO-shirt hebben gedragen. Dat is ook andere clubs niet ontgaan, volgend seizoen verdedigt Wagemans de kleuren van Gelko Hasselt, een van de topclubs in de België. Daar treft hij opnieuw gewezen PIBO'er Joren Paulus, die na één seizoen Celtic Houthalen ook naar de hoofstad trekt. Iedereen binnen PIBO Hoeselt ziet Dimitri met pijn in het hart vertrekken, maar gunt hem van harte deze schitterende transfer en is ervan overtuigd dat Dimitri met glans zal slagen in de Alverberg.

Dimi, proficiat en nogmaals merci!